EN ISO 9001:2008 | EN ISO 14001:2004 | BS OHSAS 18001:2007 | ПОЛИТИКА НА ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЗДРАВЕТО И БЕЗОПАСНОСТТА ПРИ РАБОТА поръчки 0
 
  Книга
Автор
 
 Направления
 
 LAP Направления
 

Направления Културно-историческо наследство и национална идентичност | История

Споделете в Facebook
ПОГЛЕД ОТ ОКОПИТЕ
ПО СЛЕДИТЕ НА МОЯ ПРАДЯДО

Abstract
Издадена
23.10.2013 г.
  Първо издание
Формат
  167x237 mm
Страници
 

Е-книга
 
Цена 6 USD или левовата равностойност


Издаването на тази книга е тясно свързано с един голям празник за България – честването на 175-годишнината от рождението на големия син на българския народ професор Марин Стоянов Дринов. Авторите са направили опит да представят изтъкнатия учен не като историк и обществен деец, а като човек с уникална съдба, чийто личен живот никога и от никого не е бил разкриван. Изминали са повече от 100 години от смъртта на Марин Дринов. За съдбата на неговите потомци днес се знае малко. В известните биографични данни се споменават само съпругата Маргарита Ивановна, синът Александър и дъщерята Мария. Нишката на времето, свързваща Марин Дринов с преките му потомци, живеещи в Русия, досега изглеждаше безвъзратно загубена. Но дойде време да се възроди интересът към историята на фамилия Дринови.
Автор на първата част на книгата „Поглед от окопите“ е внукът на известния учен Александър Александрович Дринов, който участва във Великата отечествена война от първия до последния и ден.
Автор на втората част „По следите на моя прадядо“ е Владимир Сафронов-Дринов, правнук на проф. Марин Дринов и син на неговия внук Александър Александрович Дринов.
 

Книги с подобно съдържание

Мека корица 1.90 лв.
Мека корица 10.00 лв.
 
 
Мнения
     

 
Вашето мнение
автор:
имейл:*
текст:
  това съобщение не е спам (задължително)
  *Полето не е задължително, но е необходимо, за да можем да се свържем с Вас.
 

 

 

Книги под печат
 

 

 
 

   
   
   
   
   
   

©2019 Издателство на БАН "Проф. Марин Дринов". Всички права запазени.