EN ISO 9001:2008 | EN ISO 14001:2004 | BS OHSAS 18001:2007 | ПОЛИТИКА НА ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЗДРАВЕТО И БЕЗОПАСНОСТТА ПРИ РАБОТА поръчки 0
 
  Книга
Автор
 
 Направления
 
 LAP Направления
 

Направления Човек и общество |

Споделете в Facebook
„Златен лъв“ 2014 г.
Издадена
..2015 г.
 
Формат
 
Страници
 


„Златен лъв“ 2014

На 12 декември Асоциация „Българска книга“ връчи годишните награди „Златен лъв“ за най-добър издателски проект на годината.
Тази година церемонията по награждаването беше част от празничното честване на 20-годишнината на Асоциация „Българска книга“, което се проведе в зала 7 на Националния дворец на културата.

Наградите „Златен лъв“ се връчват в две категории:
I категория – Награда за издателски проект с най-голяма обществена значимост и
II категория – Награда „Златен лъв“ за най-добър издателски проект за 2014 г.
Отличието в категория ІІ се присъжда за книга или поредица от книги с оригинален замисъл или с приносен характер за българската култура, които се отличават с висока стойност на текста като съдържание и стил, принос към образованието и науката, добър превод, оригинален дизайн, респ. илюстрации и добро полиграфическо изпълнение. До участие се допускат само проекти, осъществени в България. За тази награда всички издателства номинират свои издания, а експертно жури, съставено от специалисти в книжния сектор, избира победителя. В състава на експертното жури тази година бяха Ангел Игов, проф. Виктор Паунов, проф. Кирил Гогов, Марин Бодаков, Рада Шарланджиева, Стойко Василев, Федя Филкова.
Експертното жури връчи наградата на АИ „Проф. Марин Дринов“ за „Енциклопедия Българско Възраждане“, т. 1, с отговорен редактор Румяна Дамянова – за новаторския подход в изследването на книжовността, периодиката, литературния живот и културните институции на Възраждането, за приносен характер с непубликувана досега информация и материали за личности и културни средища и достойно полиграфическо оформление.
 

Книги с подобно съдържание

 
 
Мнения
     

 
Вашето мнение
автор:
имейл:*
текст:
  това съобщение не е спам (задължително)
  *Полето не е задължително, но е необходимо, за да можем да се свържем с Вас.
 

 

 

Книги под печат
   

   
   
   
   
   
   

©2017 Академично издателство "Проф. Марин Дринов". Всички права запазени.