EN ISO 9001:2008 | EN ISO 14001:2004 | BS OHSAS 18001:2007 | ПОЛИТИКА НА ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЗДРАВЕТО И БЕЗОПАСНОСТТА ПРИ РАБОТА поръчки 0
 
  Книга
Автор
 
 Направления
 
 LAP Направления
 

Направления Културно-историческо наследство и национална идентичност | Балканистика

Споделете в Facebook
ХЪРВАТСКИТЕ БУГАРЩИЦИ И ТЕХНИТЕ БЪЛГАРСКИ СЪОТВЕТСТВИЯ
Статии и материали

Abstract
Издадена
12.01.2016 г.
 
Формат
  167 х 237 mm
Страници
152  

Мека корица
   
ISBN 978-954-322-830-0
Цена 8.00 лв.Хърватските бугарщици са част от южнославянската епическа традиция. Те са засега най-старите записи на южнославянски юнашки песни. Поместени са в хърватски ръкописи от ХVІ до средата на ХVІІІ в.
Сборникът има за цел да представи на едно място неголемия брой статии и изказвания на български автори по въпроса за бугарщиците, за да ги направи достъпни за всички, които се интересуват. За първи път се публикуват изцяло и коментират събраните от терена у нас материали.
Книгата е посветена на хърватските бугарщици, които представляват особен дял от южнославянската епическа традиция. Поместени в хърватски ръкописи от ХVІ до средата на ХVІІІ в., бугарщиците са най-старите записи на южнославянски юнашки песни. В сборника проф. Стойкова представя на едно място статии и изказвания на български автори по въпроса за бугарщиците, публикува всички събрани през втората половина на XX в. у нас и в голямата си част необнародвани досега теренни материали и анализира връзката на тези песни с българската епическа традиция.
 

Книги с подобно съдържание

Мека корица 6.00 лв.
Мека корица 7.00 лв.
 
 
Мнения
     

 
Вашето мнение
автор:
имейл:*
текст:
  това съобщение не е спам (задължително)
  *Полето не е задължително, но е необходимо, за да можем да се свържем с Вас.
 

 

 

Книги под печат
 

 

 
 

   
   
   
   
   
   

©2019 Издателство на БАН "Проф. Марин Дринов". Всички права запазени.