EN ISO 9001:2008 | EN ISO 14001:2004 | BS OHSAS 18001:2007 | ПОЛИТИКА НА ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЗДРАВЕТО И БЕЗОПАСНОСТТА ПРИ РАБОТА поръчки 0
 
  Книга
Автор
 
 Направления
 
 LAP Направления
 

Направления Биомедицина и качество на живот | Медицина

Споделете в Facebook
РЪКОВОДСТВО ПО ХИРУРГИЯ С АТЛАС. Т. ХVI
Военна и травма хирургия

Abstract
Издадена
15.01.2016 г.
 
Формат
  202 х 285 mm
Страници
576  

Твърда корица 
   
ISBN 978-954-322-827-0
Цена 90.00 лв.

Е-книга
 
Цена 38 USD или левовата равностойностСъвременните военновременен и цивилен травматизъм се характеризират с преобладаване на високоенергийните травми, които се отличават с по-голяма тежест, едновременно засягане на няколко телесни области и водят до голяма кръвозагуба.

Несъмнено военната хирургия се отличава по много аспекти от класическата травма-хирургия и много нейни постижения (правилото на златния час, аеромедицинската евакуация, изнасянето на хирургичните екипи в близост до бойните действия, damage control resuscitation) бързо навлязоха в цивилната практика през години¬те. Приложението им в бойна обстановка доведе до безпрецедентен спад на смъртността под 5% сред хоспитализираните ранени от коалиционните войски в Афганистан за разлика от 30% по време на Втората световна война. От друга страна, много постижения на цивилната хирургия (damage control surgery, вакуумните лапаростоми, вакуумното лечение на раните) бяха възприети във военномедицинската практика.

Ръководството е написано от водещите специалисти в съответната област. Голяма част от авторите споделят уникалния собствен опит в реални бойни действия. В общата част подробно са разгледани принципите на военната хирургия, огнестрелните оръжия, раневата балистика, взривната травма, оценката на тежестта на травмата, проблемите на триажа и евакуацията. Посочена е и военномедицинската доктрина на НАТО, която е значително флексибилна и по-скоро въвежда само рамката, върху която да се базират реалните оперативни случаи.

Всяка една от главите в специалната част разглежда травмите в дадена анатомична област и завършва с ясно определени практически съвети. Материалът е богато илюстриран и допълнен с таблици, схеми и оригинални снимки на наши случаи от Афганистан и Ирак, които позволяват по-доброто му възприемане.
 

Книги с подобно съдържание

Мека корица 2.00 лв.
Твърда корица  11.00 лв.
 
 
Мнения
     

 
Вашето мнение
автор:
имейл:*
текст:
  това съобщение не е спам (задължително)
  *Полето не е задължително, но е необходимо, за да можем да се свържем с Вас.
 

 

 

Книги под печат
 

 

 
 

   
   
   
   
   
   

©2019 Издателство на БАН "Проф. Марин Дринов". Всички права запазени.