EN ISO 9001:2008 | EN ISO 14001:2004 | BS OHSAS 18001:2007 | ПОЛИТИКА НА ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЗДРАВЕТО И БЕЗОПАСНОСТТА ПРИ РАБОТА поръчки 0
 
  Книга
Автор
 
 Направления
 
 LAP Направления
 

Направления Културно-историческо наследство и национална идентичност | Изкуствознание

Споделете в Facebook
РУМЕН СКОРЧЕВ и приятели

Abstract
Издадена
14.11.2016 г.
 
Формат
  167x237 mm
Страници
328  

Твърда корица 
   
ISBN 978-954-322-876-8
Цена 40.00 лв.„... Румен Скорчев беше един от големите художници, от семейството на най-извисената и изтънчена част на световното изкуство. Днес живее в друго пространство, съизмеримо с вечните духовни стойности, извън земните привидности над географските и националните измерения.
Изключителен график, илюстратор, живописец и преди всичко рисувач от класата на големите артисти, приел рисунката като мисия, днес повече от всякога ни изправя пред изпитанията на една лична вселена, която непрекъснато ще откриваме и преоткриваме в нейната извисена поетика и драматична мощ.
Изкуството на Румен е над жанровата определеност, негов дом са емоционалният и духовният живот на човека в неговите светли пориви и бездни на мрака. Който познава, разбира и обича езика на пластическото пространство и форма, знае какво е Румен Скорчев за движението и самоосъзнаването на българското изкуство, за българската графика и илюстрация като изкуство на сложни и дълбоки внушения, изкуство на изтънчена поетика, изящна пластическа словесност и преди всичко като духовна територия, върху която израснаха и се развиха едни от най-изящните и красиви цветя на българската пластическа култура.
Румен Скорчев дойде в българското изкуство със своя цялостна вселена – обемна като сюжетни и смислови измерения и извисена като духовен живот. Внесе свои принципи в строежа на композицията, на структурата на рисунката – духовно пространство със сложни измерения във времето и емоционалния живот на хората и природата, наситено с носталгия към чистия свят на детето, към непознатото и неизследваното в човешкия дух – самотен порив, приел живота на рисунката като Път към светлината...“
Светлин Русев
 

Книги с подобно съдържание

Мека корица 4.00 лв.
Мека корица 6.00 лв.
 
 
Мнения
     

 
Вашето мнение
автор:
имейл:*
текст:
  това съобщение не е спам (задължително)
  *Полето не е задължително, но е необходимо, за да можем да се свържем с Вас.
 

 

 

Книги под печат
 

 

 
 

   
   
   
   
   
   

©2019 Издателство на БАН "Проф. Марин Дринов". Всички права запазени.