EN ISO 9001:2008 | EN ISO 14001:2004 | BS OHSAS 18001:2007 | ПОЛИТИКА НА ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЗДРАВЕТО И БЕЗОПАСНОСТТА ПРИ РАБОТА поръчки 0
 
  Книга
Автор
 
 Направления
 
 LAP Направления
 

Направления Културно-историческо наследство и национална идентичност | Фолклористика

Споделете в Facebook
Бащата на българската етнография
120 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО ВАКАРЕЛСКИ (1896–1979)

Abstract
Издадена
30.05.2017 г.
 
Формат
  70/100/16 mm
Страници
438  Каква е целта на тази книга? Базовата идея е ясна: през 2016 г. се навършиха 120 години от рождението на Христо Вакарелски – една от най-вдъхновяващите фигури в българската народоука. Влиятелен български изследовател, носещ в сърцето си огромна любов към своя народ, той е оставил солиден книжовен паметник на българската традиционна култура.
Настоящият сборник е скромен жест на почит към неговия фундаментален принос в българската етнография. Той е израз на признателност към Учителя за многобройните уроци, завещани от него, сред които с особена сила се открояват съзидателната му отдаденост на науката и вдъхновеният живот, изпълнен с творчество, чест, достойнство, кураж и в съгласие със собствената му вътрешна истина за света.
Надеждата на редакторския екип е с настоящия сборник да разширим, обогатим и развием по нов начин знанието и разбирането за класическото му наследство, свързано с етнографията и етнографските музеи като културни и социални институции.
 

Книги с подобно съдържание

Мека корица 3.50 лв.
Мека корица 6.00 лв.
 
 
Мнения
     

 
Вашето мнение
автор:
имейл:*
текст:
  това съобщение не е спам (задължително)
  *Полето не е задължително, но е необходимо, за да можем да се свържем с Вас.
 

 

 

Книги под печат
   

   
   
   
   
   
   

©2018 Издателство на БАН "Проф. Марин Дринов". Всички права запазени.