EN ISO 9001:2008 | EN ISO 14001:2004 | BS OHSAS 18001:2007 | ПОЛИТИКА НА ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЗДРАВЕТО И БЕЗОПАСНОСТТА ПРИ РАБОТА поръчки 0
 
  Книга
Автор
 
 Направления
 
 LAP Направления
 

Направления Астрономия, космически изследвания и технологии | Космически и слънчево-земни изследвания

Споделете в Facebook
Полунатурно конструиране на системи за управление на безпилотни летателни апарати
Издадена
04.11.2011 г.
  първо издание
Формат 70X100/16
 
Страници
202  

Мека корица
   
ISBN 978-594-322-459-3
Цена 5.00 лв.

Е-книга
 
Цена 6 USD или левовата равностойност

DOI: 10.7546/9785943224593

Независимо от голямото разнообразие на съществуващите системи за дистанционно управление на безпилотните самолети, с появата на спътниковите системи за навигация и микропроцесорните системи за управление актуални стават въпросите, свързани с автоматизацията на всички процеси на тяхната разработка, позволяваща създаването на сложни бордни и наземни изчислителни комплекси. Едва сега става възможно аналитичното и полунатурното конструиране и изследване на различните бордови системи на базата на известните мощни математически методи за моделиране на системата безпилотен летателен апарат – автопилот – наземна система за управление – човек оператор. Моделирането на движението на летателния апарат в реален времеви мащаб позволява да се разработи полунатурен модел на БЛА и НСУ, което значително намалява времето за синтезиране на бордовите системи за управление, както и разходите и риска при тяхното първоначално експериментиране и внедряване. В книгата са решени следните основни задачи: разработване и систематизиране на математически модели на обекта за управление, който е безпилотен самолет; синтезиране на контурите за управление на БС и дефиниране на функциите, а оттам и структурата на бордовата микропроцесорна система; създаване на реални и формални полунатурни модели на системата самолет–автопилот и използването им при полунатурното конструиране; формализиране дейността на човека-оператор и изследване на дейността му при управление на безпилотен летателен апарат; провеждане на реални летателни експерименти при определяне структурата на бордовата навигационна система и алгоритъма за конструирането и изследването на системата за управление.
 

Книги с подобно съдържание

Твърда корица  9.00 лв.
DOI: 10.7546/9789543225194
Мека корица 4.00 лв.
 
 
Мнения
     
  автор: Бойко Рангелов 2012-05-08 18:09:44  
  Чудесна книга от "най-висшия пилотаж" на самолетостроенето. В началото на тази година присъствувах на изпитания на безпилотни самолети за научни изследвания в Антарктида, правени от японски специалисти. Никак не е лесна тази работа - дори за японците. Изискват се качества на ювелирна техника съчетани с най-прецизни модели и конструкции. Браво на автора.  
 

 
Вашето мнение
автор:
имейл:*
текст:
  това съобщение не е спам (задължително)
  *Полето не е задължително, но е необходимо, за да можем да се свържем с Вас.
 

 

 

Книги под печат
 

 
 

   
   
   
   
   
   

©2019 Издателство на БАН "Проф. Марин Дринов". Всички права запазени.