EN ISO 9001:2008 | EN ISO 14001:2004 | BS OHSAS 18001:2007 | ПОЛИТИКА НА ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ЗДРАВЕТО И БЕЗОПАСНОСТТА ПРИ РАБОТА поръчки 0
 
  Книга
Автор
 
 Направления
 
 LAP Направления
 

Направления Човек и общество | Демография

Споделете в Facebook
Населението на България в началото на ХХІ век
Състояние и тенденции
Издадена
15.12.2011 г.
  първо издание
Формат 70X100/16
 
Страници
492  

Твърда корица 
   
ISBN 978-954-322-445-6
Цена 8.50 лв.

Е-книга
 
Цена 6 USD или левовата равностойност


Краят на един век е началото на очакванията през следващия. Многобройните анализи на държавни и правителствени институции, на научни организации и отделни изследователи през втората половина на ХХ в. ясно очертаха утвърждаващите се неблагоприятни тенденции в развитието на населението в България. Тяхното задълбочаване през последните две десетилетия на изминалия век дадоха основание общата картина на влошената демографска ситуация да се назове „демографска криза“. Целта на настоящия труд е да се направи многостранен социално-демографски анализ на общата картина на демографското състояние на страната в началото на ХХІ в. – както на основните възпроизводствени процеси на населението, така и на главните елементи на социалната среда, в която тези процеси се развиват, като се очертаят трудовият, образователният и здравният статус на населението, семейната среда и социалните мрежи на лицата и др. Това разширяване на изследователския фокус от чисто демографския профил на изследването с включването на редица социални аспекти позволява по-дълбоко да се проникне в социалните механизми, които подсилват или задържат развитието на населението не само в сегашния момент, но и в по-близка или по-далечна перспектива.
 

Книги с подобно съдържание

Мека корица 5.00 лв.
Мека корица 3.50 лв.
 
 
Мнения
     
  автор: 2013-06-27 16:51:25  
  Здравейте, бихте ли ми пратили,( т.к. количеството беше изчерпано ) Населението на България в началото на ХХІ век. Видяхме се в Свищов и споменахте, че ще имам отстъпка 20 % от коричната цена. Получател: Диана Маркова ул."Цанко Церковски" 11 Б гр. Свищов, обл. Велико Търново тел. за връзка 0896727450 Благодаря Ви предварително!  
 

 
Вашето мнение
автор:
имейл:*
текст:
  това съобщение не е спам (задължително)
  *Полето не е задължително, но е необходимо, за да можем да се свържем с Вас.
 

 

 

Книги под печат
 

 
 

   
   
   
   
   
   

©2019 Издателство на БАН "Проф. Марин Дринов". Всички права запазени.